Mortal Kombat (2011) - preview

21.2.2011 Brutální mlátička je zpět !

Máte rádi brutální mlátičky s litry krve a létajícími vnitřnostmi? Pak jste na správném místě.

Poslat na e-mail | Tisknout |  Sekce: Xbox 360 / Preview | Čteno: 2749

Kdo by neznal sérii Mortal Kombat. Hra se sice za ty roky značně změnila, a například její poslední díl Mortal Kombat vs DC Universe za moc nestál, ale pravdou je, že značka je stále především díky prvním dílům věhlasná. Od již zmiňovaného posledního dílu uplynulo dost času, a tudíž všichni fanoušci jásali nadšením, když byl oznámen nový MK. Po bližším předvedení hry na minulé E3 musím říct, že nadšením jsem jásal i já.

Nový díl, s jednoduchým názvem Mortal Kombat, slibuje návrat ke kořenům série. Pracovat, na něm budou opět borci z Midway a jak jsem již říkal, hra zatím vypadá vskutku úžasně. Hratelných postav bude ve hře celkem 26 a samozřejmě se bude jednat o známé firmy. Nebojte se tak, že byste přišli o Raidena, Shao-Kahna, Skorpiona a další. Avšak tvůrci slibují další postavy, které budou do hry přidávány v budoucích DLC. Avšak příběh je zasazen do období po Armagedonu a návrat některý již mrtvých postav má být vyřešen jakýmisi hrátkami s časem, což mi připadá malinko kýčovité, ale uvidíme, jak se nakonec tvůrci s příběhem poperou.

Tím nejdůležitějším, čím se MK odlišuje od jiných sérií jako Street Fighter či Tekken, jsou brutální souboje. Již na první pohled můžete poznat, že na rozdíl od konkurence, jde brutalita v MK mnohem dál než jen na tuctově vypadající, ve vzduchu se ztrácející krev. Jak každý ví, na konci každého souboje se v MK objevují tzv. fatality. Jedná se o brutální zabití soupeře těmi nejrůznějšími způsoby. Z ukázek nového dílu jmenujme například závěrečnou fatalitu Kung-Laa, který do země zarazí svůj rotující klobouk a pak skrze něj přetáhne nebohého protivníka ze kterého tak udělá dvě zrcadlové půle. Kromě nových fatalit se samozřejmě dočkáme i nových útoků a komb, které budete vytvářet sami pomocí návaznosti svých útoků. A největší novinkou je nejspíše X-ray útok. Ten můžete použít po maximálním možném stupni nabití powerbaru. Jedná se o devastující útok, při jehož každém úderu vidíte skrze protivníkovo tělo, jak mu praskají a deformují se kosti. Stupeň brutality byl vyhnán zase o něco výše.

Prostředí bude velmi různorodé, a mimo nových arén, se dočkáme také těch oblíbených starých. Těšit se tak můžete například na populární Pit. Z těch nových můžeme jmenovat například arénu Colosseum, jejíž vzhled si asi dovede představit každý. Z toho co jsme zatím mohli vidět, vypadá okolí v novém MK úchvatně. Navíc se už nejedná pouze o, řekněme kruhové arény, ale najdete zde i bojiště, která budou rozvětvená. Velmi dobře vypadají i postavy, které jsou vymodelované do detailů jak navenek, tak i uvnitř. Během souboje na nich také bude vidět jakýsi model poškození. Tudíž krvavé šrámy, díry po mečích či sečné rány a potrhané oblečení si užijete až až.

Ve hře se blýskne i multiplayer, ve kterém se objeví hned několik módů. Nejdříve zde budeme mít klasicky souboj 1 na 1, dále 2 na 2 a nakonec hromadnou bitku. Ovšem objeví se inovace v podobě nezúčastněných hráčů, kteří budou jen tak postávat v arénách, sledovat váš a zápas a budou jej moci také komentovat. Určitě se dočkáme i dalších inovací, ale tohle je prozatím vše, co o multiplayeru víme.

Pokud vás tyto informace navnadili stejně jako mě, pak si jistě nezapomeňte vyznačit v kalendáři měsíc duben tohoto roku, jelikož přesně v ten měsíc by se měl MK dostat do rukou veřejnosti. Pokud tedy vlastníte Xbox 360 či PS3. Pokud ještě váháte, jestli máte rovnou předobjednat, počkejte si do dubna na naši recenzi.

Jakub Dak